Sök

Årskurs 4–6

På biblioteket kan pedagoger och skolklasser låna skön- och facklitteratur, både för nöjesläsning och som stöd i undervisningen. Du som pedagog kan även hitta litteratur för kompetensutveckling.

Skolklasser är välkomna att besöka biblioteket och låna böcker och då önskar vi att ni meddelar i tid när ni vill komma. Då kan vi undvika att flera klasser kommer samtidigt och personal på barn- och ungdomsavdelningen kan i den mån vi har möjlighet också finnas tillhands. Lånetiden är sex veckor för skolklasser. När ni kommer på besök med klasser är det vanligast att skolan lånar på sitt klasslånekort.

Vill eleverna ansöka om lånekort kan ni skriva ut lånekortsansökan och skicka med eleverna hem för underskrift av den som de bor tillsammans med. För att vi ska kunna hjälpa till att ordna eventuella lånekort är det bra om ni kan skicka in ifyllda och underskrivna lånekortsansökan till oss på barnavdelningen, några dagar innan ert bokade besök.

Ladda ner blanketten här.

Vi erbjuder viss programverksamhet, bokprat och biblioteksvisningar för klasser. För att boka ett bokprat behöver ni vara ute i god tid, minst två veckor.

Språk