22 augusti öppnas grindarna till biblioteket igen

Efter 10 långa veckor av renovering och omlokaliserad verksamhet kan vi äntligen välkomna besökarna tillbaka till Härnösands bibliotek!

Har du läst slut på sommarlagret du lånade innan vi stängde? Då kan du både återlämna dina utlästa böcker och låna hem en hög nya från vårt nyrenoverade bibliotek i centrala Härnösand igen. Personalen har jobbat hårt i flera veckor för att få ordning på så mycket som möjligt inför öppningen, och hela personalstyrkan är så glada över att få ta emot er besökare igen.

Biblioteket vill dock flagga för att det nog kommer att kännas rörigt ännu en tid. Några mindre renoveringsetapper är kvar, och en del böcker har fortfarande en bit kvar på sin resa mot sin rätta plats. Servicen kommer med andra ord att vara begränsad ett tag till.

Hösten på Sambiblioteket kommer att bli en spännande tid. Inom kort får vi en efterlängtad restaurang på plan 1. Bibliotekets ytor kommer också att se ganska annorlunda ut. Mycket är ommöblerat, hela avdelningar har slagits ihop och bytt plats och vi har skapat nya ytor och lokaler som vi tror ska tjäna vår verksamhet på ett bättre sätt. Men det kräver också visst tålamod av både personal och besökare innan vi alla har vant oss.

Varmt välkomna tillbaka alla tålmodiga besökare och låntagare!

Här kan du läsa mer om vad som händer i Sambiblioteket i höst.

Foto: Lars Kågström