Fixa körkortet med Trafiko!

Fixa körkortet med Trafiko!

Alina håller på att ta körkort och klarade nyss teoriprovet med hjälp av bibliotekets digitala tjänst Trafiko. Vi ställde några frågor till Alina för att få veta mer om hur hon använder Trafiko.

 

Hej Alina! Grattis till klarat teoriprov! Berätta, vad är Trafiko?

Det är en webbsida och app som kan hjälpa dig när du vill ta körkort. Jag använder själv webbsidan. Det kan man göra på bibliotekets datorer. Jag tycker det känns bättre att ha en stor skärm än att sitta och plugga på mobilen.

 

Varför använder du Trafiko?

Jag håller på att ta körkort och såg att biblioteket erbjöd detta och att det var helt gratis.

 

Vad tycker du är bra med Trafiko?

Trafiko är till stor hjälp framförallt när det gäller att plugga teori. I funktionen ”Steg för steg” så byggs din kunskap på allt eftersom. Du kan antingen läsa informationen eller lyssna på den, eller se en kort video. Det känns väldigt bra att det går att välja mellan olika sätt att ta till sig informationen. Själv läser jag helst – det passar mitt sätt att lära mig. Efter att man gått igenom ett steg så får man några instuderingsfrågor som är bra för att kunskapen verkligen ska fastna. När man gått ett antal av de här stegen så får man något som liknar ett teoriprov som man ska klara av för att gå vidare, så det är också bra övning.

En annan sak jag gillar är att jag kan läsa Körkortsboken i Trafiko. Eftersom den ofta är utlånad på biblioteket är det jättebra att det alltid går att läsa den här, digitalt. Den går att läsa i textform eller som ljudbok.

Även att tjänsten går att använda på flera språk är ju bra, så att också de som har svårt med svenskan har möjlighet att få hjälp med körkortet.

 

Tack Alina och lycka till med uppkörningen!

Tack! Jag kan verkligen rekommendera Trafiko. Jag hoppas att fler upptäcker att biblioteket erbjuder det.

Alina sitter vid en av bibliotekets lånedatorer

Trafiko-fakta

Trafiko är en digital tjänst som du kan använda på biblioteket och på andra platser där du är ansluten till wifi-nätverket #Harnosand free wifi. Du kan använda den som app på mobil eller platta eller på webbsidan www.trafiko.se. Tjänsten går att använda på fyra språk: svenska, engelska, persiska och arabiska. Du får tillgång till teori-lektioner, teorifrågor och körkortsboken som e- och ljudbok. Läs mer om Trafiko här.

Sök

Språk