Bokstart

Bokstart

Att lyssna, prata och läsa tillsammans med små barn är fantastiskt. Låt det ske varje dag, eftersom det lägger grunden för språkutvecklingen och möjligheten att bli en läsare. I det lilla bor det stora.

Bokstart vill uppmuntra dig att läsa högt, sjunga, rimma & ramsa, prata med barnen! På den här sidan kan du läsa mer om hur vi jobbar med Bokstart i Härnösand. Här delar vi också med oss av inspiration och våra bästa tips för mysiga lässtunder.

Projektet är ett samarbete mellan bibliotek, barnhälsovård, förskolor, öppen förskola och familjer. Tillsammans skapar vi de bästa förutsättningarna för våra barn.
 

Under deltagande i Bokstart får man bland annat möjlighet till ett hembesök från biblioteket och en Bokstartspåse. Vill du inte ha hembesök trots att restriktionerna släppt kan du fortfarande få påsen levererad till dörren. I påsarna finns, förutom de två pekböckerna och informationsmaterialet till er föräldrar, ett litet vykort med två QR-koder som ni kan scanna med telefon eller surfplatta för att komma till högläsningar av ett par av våra Bokstartsböcker.

Böckerna och allt material är gåvor som inte behöver återlämnas.
 

Det går att välja undertexter på flera andra språk. Vill du ha undertexter på romani finns de under rumänska då språkkategori romani tyvärr inte var valbart.

Sök

Språk