Klassbesök och Bokprat

Klassbesök och Bokprat

Här kan du läsa om hur du går till väga för att boka in ett klassbesök på biblioteket, eller en bibliotekarie för boktips till er klass.

Skolklasser är välkomna att besöka biblioteket och låna böcker och då önskar vi att ni meddelar i tid när ni vill komma. Då kan vi undvika att flera klasser kommer samtidigt och personal på barn- och ungdomsavdelningen kan i den mån vi har möjlighet också finnas tillhands. Lånetiden är sex veckor för skolklasser. När ni kommer på besök med klasser är det vanligast att skolan lånar på sitt klasslånekort.

Vill eleverna ansöka om lånekort kan ni skriva ut lånekortsansökan och skicka med eleverna hem för underskrift av den som de bor tillsammans med. För att vi ska kunna hjälpa till att ordna eventuella lånekort är det bra om ni kan skicka in ifyllda och underskrivna lånekortsansökan till oss på barnavdelningen, några dagar innan ert bokade besök.

Ladda ner blanketten här.

Alla förskoleklasser bjuds under vårterminen in till en lekfull biblioteksinformation. Barnen får med sig en folder hem med lite information om biblioteket och ett erbjudande om att skaffa ett lånekort till barnet.

I den mån vi har möjlighet kan vi även ta emot skolklasser på biblioteket för ett bokprat. Ni får då träffa en eller ett par bibliotekarier som berättar/tipsar om böcker anpassade för åldersgruppen. För att boka ett bokprat behöver ni vara ute i god tid, minst två veckor.

Sök

Språk