angle-left Låneregler

Låneregler

Att låna är gratis, allt du behöver är ett lånekort! Men vad gäller när du lånar böcker och annan media från biblioteket?

Låna

Det du lånar eller beställer registreras i vår databas. Endast bibliotekets personal och du själv har tillgång till dessa uppgifter. Dina pågående lån och reservationer är belagda med sekretess och lämnas inte ut till någon annan. Alla uppgifter om lån raderas vid återlämning.

Lånetid

Lånetiden ser du på ditt utlåningskvitto eller på Mina sidor. Normal lånetid är 30 dagar. Undantag kan göras för reserverad media och fjärrlån. Film, TV-spel och tidskrifter får du låna i 7 dagar.

Förlänga lån

Om ingen annan står i kö kan du förlänga dina lån genom att:

  • logga in på Mina sidor
  • besöka biblioteket
  • ringa
  • skicka e-post

Påminnelser och krav

Du ansvarar själv för att hålla koll på din lånetid. Du har möjlighet att få en påminnelse till din mobiltelefon eller e-post när lånetiden är på väg att gå ut. Biblioteket kan inte garantera att påminnelsen alltid når dig. Glöm inte att meddela biblioteket om du byter adress eller telefonnummer.

Om du inte lämnar tillbaka lånat material i tid skickar biblioteket påminnelser. Lämnar du trots det inte tillbaka materialet, får du en räkning. Om du återlämnar materialet avskriver vi summan. Du behöver fortfarande betala förseningsavgiften och en eventuell fakturakostnad på 200 kr om ekonomikontoret hunnit skicka en faktura.

Reservera

Du kan alltid reservera material som är utlånat. Vi skickar ett meddelande när det du reserverat kommit in. Reserverat material måste hämtas inom fem arbetsdagar från datumet på meddelandet. Annars går det vidare till nästa person i reservationskön eller ställs tillbaka i hyllan.

Lån från andra bibliotek - Fjärrlån

Om det du önskar låna inte finns hos oss kan vi låna från ett annat bibliotek, ett så kallat fjärrlån. Då gäller det bibliotekets låneregler. Det kostar 20 kr i beställningsavgift, även om du inte hämtar lånet. Vid fjärrlån av artikelkopior tas också en kostnad ut.

Sök

Språk

sv-se