Läsäventyr till sjöss

Läsäventyr till sjöss

Bibblan lättar ankar och bjuder in barn 6–11 år och deras vuxna på ett bokäventyr på turbåten Ådalen III. Skepp o’hoj! OBS Fullbokat!

Lördagen den 18 juni har du chans att hänga med biblioteket då vi kastar loss från Skeppsbron på Ådalen III. Turen varar 2 timmar och under resan får du träffa författaren Sanna Juhlin som har skrivit de spännande mysterieböckerna om Hemliga trean. Sanna berättar om sina böcker och svarar gärna på frågor om sitt skrivande.

Annat roligt som händer på båten är en pysselhörna där du kan släppa loss din kreativitet och skapa något att ta med hem. Eva Granath Wigardt bjuder på sommarmusik och så blir det fika förstås!

Få fler barn att läsa mer

Bibliotekets demokratiska uppdrag är ständigt närvarande i arbetet på Härnösands bibliotek. Det går in hela bibliotekets verksamhet och anpassas efter de olika målgrupperna.
– Att läsa och förstå vad man läser är viktigt och en demokratisk förutsättning för att kunna delta i samhällslivet. På biblioteket prioriterar vi barns rätt till läsning och kunskap och i det arbetet provar vi nya vägar för att nå ut, säger barnbibliotekarie Helene Lundgren som ingår i teamet bakom satsningen.

Barnboksbåten är ett steg i riktning mot att sprida den läsfrämjande verksamheten utanför bibliotekets väggar. Förhoppningen är nå fler av dem som inte är vana biblioteksbesökare och samtidigt locka fram läslusten med ett lite annorlunda grepp.
– Med Barnboksbåten vill vi ge barnen en lustfylld ingång till boken, fortsätter Helene. Vi hoppas kunna utveckla den här premiärturen till fler och gärna i samverkan med andra bibliotek i regionen.

Läs mer om Barnboksbåten och biljetter här

 

Oj oj, biljetterna till Barnboksbåten tog slut på mindre än en timme! Även om vi är väldigt glada över det stora intresset så förstår vi att ni som blivit utan biljett är besvikna över det. Vill du ställa upp dig på kölista för eventuellt avbokade biljetter så kan du göra det, dock är listan redan ganska lång.

Jätteroligt att så många vill åka med, tycker vi. Tänk på att avboka om du får förhinder så att någon annan kan få åka med. Information om hur du avbokar eller köar finns här.

Sök

Språk