Princh - skriv ut på biblioteket

I programmet Princh kan du enkelt skriva ut dina utskrifter från bibliotekets datorer, en bärbar dator eller mobilen.

Nedan finns instruktioner på Svenska, men instruktioner finns även på Arabiska, Tigrinja och Engelska under rubriken Instruktioner på olika språk. Det finns även två filmer kring hur man skriver ut med Princh.

Priser:

A4 svart/vit: 2 Kr. per sida

A4 färg: 5 Kr. per sida

A3 svart/vit: 4 Kr. per sida

A3 färg: 10 Kr. per sida

Från det att du har klickat på "Skriv ut", till att den fysiska utskriften faktiskt skrivs ut, mellanlagras utskrifterna i upp till 24 timmar på en krypterad server i Tyskland. Servern ägs av det amerikanska företaget Amazon.

Skriv ut från bibliotekets datorer

1. Öppna det dokument du vill skriva ut
  2. Klicka på "Skriv ut". Du kan inte göra några utskriftsinställningar förrän du kommer till Princh och du kan inte skriva ut dubbelsidigt. Klicka på "Skriv ut" igen.
  3. Det öppnas nu ett nytt fönster. Välj de inställningar du vill skriva ut med
  4. Välj hur du vill betala. "Betala över disk"-alternativet betyder att du betalar i Receptionen på biblioteket
  5. Du får en 4-siffrig kod, spara koden!
  6. Skriv in koden i surfplattan bredvid bibliotekets kopiator och dokumentet skrivs sen ut.

Skriv ut från bärbar dator

1. Öppna hemsidan: print.princh.com
  2. Skriv in skrivar-ID: 102178 och ladda upp de filer du vill skriva ut
  3. Välj de inställningar du vill skriva ut med

Skriv ut från mobil

1. Installera Princh appen för IOS eller Android
  2. Öppna det dokument du vill skriva ut. Dela dokumentet med appen Princh eller tryck på skriva ut och välj appen Princh
  3. Skriv in skrivar-ID: 102178 och välj de inställningar du vill skriva ut med

Instruktionsfilmer

Inbäddat så ligger de här, först Princh egna (första länken) och sedan vår hur man skriver ut med princh hemifrån.

Hur man skriver ut från biblioteket, bärbardator och mobil

Hur man skriver ut från Princh hemifrån

Instruktioner på olika språk

Engelska - Skriv ut med mobilen