Regnbågsveckan Västernorrland 2022

Regnbågsveckan Västernorrland 2022

Under vecka 47 går Biblioteken i Västernorrland ihop och anordnar den årliga Regnbågsveckan i samarbete med flera aktörer och föreningar runt om i länet. Här kan du läsa mer om varför, och om vad som händer under årets vecka.

Bibliotek ska vara för alla, och på olika sätt arbetar biblioteken ständigt för att vara en så inkluderande och välkomnande plats som möjligt. Regnbågsveckan Västernorrland är en regional kampanjvecka som anordnas för sjätte året i rad under vecka 47, och är ett av många sätt för biblioteken i regionen att ta ställning och lyfta frågor från under HBTQplus-paraplyet.

Aktiviteter och boktips färgas i regnbågens alla nyanser under hela veckan. På Regionens webb kan du hitta alla länets regnbågsevenemang samlade.

Regionens hela program hittar du här.

Till Härnösands bibliotek kommer den lokala konstnären Oscar Kaleva Karlsson och håller i en Skaparverkstad med regnbågstema under lördagen 26 november. Det blir en garanterat kreativ eftermiddag i det fria skapandets tecken för barn i alla åldrar.

Läs mer om Skaparverkstan här.

Vill man inte få lim på fingrarna kan man istället gå någon av våra tipsrundor med frågor om HBTQplus-historia, normer och rättigheter – det finns både för barn och vuxna – eller bläddra runt bland alla boktips på ämnet som finns både som både fysiska och digitala böcker.

Pssst! Några tips hittar du om du klickar här!

Välkomna till Regnbågsveckan Västernorrland 2022!

Sök

Språk