Rapport från Summer Vibes – en festival för unga, av unga

Rapport från Summer Vibes – en festival för unga, av unga

En av våra sommarjobbare delar med sig av sina upplevelser av festivalen Summer Vibes som initierades och arrangerades av ungdomar.

Lördagen den andra juli var det premiär för Summer Vibes Härnösand. Det är en festival av unga för unga. På festivalområdet fanns olika stationer som representerades av föreningar och grupper för och av ungdomar.
– Delaktighet, kallar vi det. Att vi inte bara ska göra saker för ungdomar, utan att vi ska göra saker tillsammans med ungdomar, säger Karin, bibliotekarie här på Härnösands biblioteket.

Under festivalens gång fanns sång, karaoke och danser av olika slag. Jag hade förmånen att hjälpa till på festivalen med bland annat bibliotekets station där man kunde bygga ett torn av böcker i under en minut med hoppet om ett pris för den som bygger högst. Man fick använda vilken byggmetod som helst bara den enbart bestod av bibliotekets böcker. Det högsta någon kom var ungefär en meter, vilket är imponerande då de böcker som fanns enbart kom till 83cm om man lade dem rakt på varandra. Mitt eget försök kom knappast till 50 cm, så jag känner mig lite som en åskådare på olympiska spelen som har tillfrågats att delta för att visa hur bra olympiaderna faktiskt är.

Dagens väder var mixat. Den började soligt, men det blev fort dystert. Visst, det blev aldrig regn, men inte så aptitgivande heller. Vid eftermiddagen klarnade vädret upp och resten finns inristat på min nu tomatröda hud. Jag hoppas att ett liknande evenemang återkommer.

Text: Axel van Weelie
 

Festivalförberedelser. Foto: Madelen Ottosson Initiativtagare och arrangörer. Foto: Sara Berg
 

 

Sök

Språk