Digitala tips och länkar

Digitala tips och länkar

Här finns en samling länkar till kurser, guider, artiklar med mera, om tar sig an den digitala världen som ovan internetanvändare.

Appen Dagny

Appen Dagny kan användas på alla olika typer av pekmobiler. Appen visar steg för steg hur man, till exempel, kommer igång med mobilt BankID, söker information på internet eller laddar ner en app. Tryck på bilden en gång för att komma vidare.

Det finns fler kurser i appen än vad som står på hemsidan och de om kollektivtrafik och köp av parkeringsbiljett gäller inte i Härnösands kommun. 

Appen laddas ner antingen från App Store (Iphone/Ipad) eller Google Play Butiken (Samsung och med flera pekmobiler med systemet Android)

 

Klicka här för att komma till information om appen Dagny 

 

Digitalhjälpen

PTS (Post- och Telestyrelsen), ligger bakom Digitalhjälpen. Hemsidan är uppdelad i, bland annat, avdelningarna "Umgås digitalt", "Handla digitalt", "Legitimera mig digitalt" och "Videosamtal" och det finns även material och tips för pedagoger och vårdpersonal.

 

Klicka här för att komma till Digitalhjälpen

 

Funk-IT Lyftet

Uppsala kommun och PTS (Post- och Telestyrelsen) har skapat Funk-IT Lyftet. 

Det finns många olika kurser och även material till lärare.

Exempel på kurser, hur du använder e-post, handlar olika saker via internet (online), hittar information från olika myndigheter och många fler. Alla består av en PowerPoint-presentation, en pdf-fil och två instruktionsfilmer, en med och en utan syntolkning.

 

Klicka här för att komma till Funk-IT Lyftet

 

Guide - så fungerar digitala betaltjänster

Länsstyrelserna i Västernorrlands län och Dalarnas län har skapat var sin guide om att  betala digitalt. De ser lite olika ut och finns på många olika språk. Den från Västernorrland finns även på papper i en pärm som du kan låna på Härnösands bibliotek.

 

Klicka här för att komma till Guide - så fungerar digitala betaltjänster Västernorrlands Län Finns på svenska, engelska, arabiska och tigrinska.

 

Klicka här för att komma till Guide - så fungerar digitala betaltjänster Dalarnas Län Finns på svenska, arabiska, dari, engelska, farsi med flera språk

 

Internetkunskap

Med artiklar om, till exempel,  lösenordhantering och källkritik vill Internetkunskap från Internetstiftelsen att du "... blir en säker och medveten internetanvändare genom att samla kunskap om nätet och digitala tjänster som du har användning för i din vardag."

 

Klicka här för att komma till Internetkunskap

Sök

Språk