Nyheter om våra projekt

Härnösands bibliotek uppmärksammas hos Kulturrådet

Den utvecklingsresa biblioteket har gjort med hjälp av Kulturrådets Stärkta biblioteksbidrag har blivit en inspirationsartikel.

Ofiktion - Del 5 EU (Europeiska Unionen). Gäst Tobias Öhgren

Den här gången gästspelar Tobias Öhgren, projektledare för Europa Direkt i Härnösand.

Romano textopisac – Skrivtävling: Jag är rom!

Välkommen att delta i en skrivtävling på romani!

Två sorters läspepp

Johan Anderblad – barnboksförfattare, programledare och dessutom läsambassadör 2017–2019 – kommer till Härnösands bibliotek för två sorters läspepp.

Demokrativeckan: En vandring genom välfärdens kulturarv

Fira demokratins 100-årsjubileum med en rundtur i den svenska demokratins historia!

Film: Cineasterna

Hos filmtjänsten Cineasterna kan du låna film på en dator, smartphone eller surfplatta. Allt som behövs är ett lånekonto. Du får låna högst fyra filmer per månad.

Vi återgår till ordinarie tider

Hösten är här och det är dags att komma tillbaka till rutinerna. Lördagsöppet, kvällsöppet och ordinarie lånetider är äntligen åter!

Ztory upphör

Tidskiftstjänsten Ztory upphör

Ofiktion - Del 4 Vetenskapshistoria

I det här avsnittet av Ofiktion - en podd från Härnösands bibliotek, pratar Airi och Anna om böcker som tar upp vetenskapshistoria, med fokus på naturvetenskap.

Ost, yoghurt, två deckare, bananer, tomatpuré och något av Edith Södergran...

Hemkörning av böcker tillsammans med beställd matkasse? Under två månader våren 2021 testades erbjudandet i samverkan med mataffären Coop i Brunne.

Ofiktion - Del 3 Katt och hund

I det här avsnittet av Ofiktion - en podd från Härnösands bibliotek, pratar Airi och Anna om katt- och hundböcker.

Nya lånestället i Veda

En tjusig skrotbil är vår senaste "Bokholk"

Demokrativeckan

Demokrativeckan ställer om och blir digital 30 november - 5 december

Ny karta över alla utlåningsstationer i Härnösand

Utöver Härnösands bibliotek och de två närbiblioteken Ramviks bibliotek och Viksjö bibliotek finns flera mindre utlåningsstationer där du kan låna fritt utan lånekort. Böckerna byts ut regelbundet och du hittar läsning för både barn, ungdomar och vuxna.

Ofiktion - Del 2 Friluftsliv

Dags för avsnitt två av "Ofiktion", ett poddradio-program från Härnösands bibliotek. Denna gång behandlas temat Friluftsliv.

Tekniska problem

Just nu går det inte att skicka inköpsförslag eller fjärrlåneansökningar via våra webbformulär.

Ofiktion – ett nytt poddradio-program av Härnösands bibliotek

Airi Palm Borden och Anna Troy diskuterar facklitteratur. Första avsnittet handlar om biografier.

E-böcker och e-ljudböcker: Bibblix

Vill du ha boktips från någon som inte är din förälder eller lärare? Är du 6-12 år? Bibblix är appen för dig! Den passar alla från nybörjarläsaren till bokslukaren. Många av boktipsen i appen är utvalda speciellt till dig som just börjat läsa, oavsett ålder.

Avslut och framtid

Nu avslutas projekt Seniorservice för att utvecklas inom ordinarie verksamhet!

Självservice under torsdag förmiddag

Torsdagen den 17/6 har biblioteket självservice mellan 10.00-12.00.