Nyheter om våra projekt

Öppettider på biblioteket i sommar

Här hittar du öppettiderna för alla våra bibliotek under hela sommarperioden 1 juni–31 augusti.

DigidelCenter en av finalisterna i European Digital Skills Awards

Av över 300 inlämnade bidrag från hela Europa är Härnösands DigidelCenter en av de utvalda finalisterna och ett steg närmare att vinna European Digital Skills Award.

Tjänstedesign på Härnösands bibliotek – ett sätt att skapa och utveckla bibliotekets service

Genom tjänstedesign kan vi hitta vilka behov det finns i Härnösand och vad som faktiskt behövs av ett bibliotek idag. Vi tar först reda på behovet och funderar sedan ut hur vi kan möta det.

Har du sett vår nya hylla i ungdomshörnan!?

Titta gärna in på bibliotekets ungdomsavdelning och låt dig inspireras av vår nya boktips-hylla, och ta gärna chansen att inspirera andra om dina favoriter!

Kom igång att skapa musik eller spela in en podd i bibliotekets studio

Det ska vara enkelt att få tillgång till teknik och ett rum att hålla till i för alla som vill skapa musik eller spela in en podd. Därför finns det nu en inspelningsstudio på Härnösands bibliotek

ALL DIGITAL weeks 2023

ALL DIGITAL Weeks är en europeisk kampanj där vi lyfter kunskaper om digitala tjänster. Du som är digital nybörjare eller nyfiken på att lära dig mer är varmt välkommen till våra evenemang från måndag 17 april till och med fredag 21 april

Ladda upp för en rövarsommar med oss på Härnösands bibliotek

Under påsklovsveckan börjar vi ladda inför sommarens teaterföreställningar om Ronja Rövardotter, som Teater Västernorrland ger på Västernorrlands museum.

Några nyheter som kan vara bra att ha koll på!

Under vecka 9 händer det mycket nytt på biblioteket. Slopade övertidsavgifter, längre lånetider och nytt utskriftssystem till exempel. Här kan du läsa om alla förändringar.

Samernas nationaldag 6 februari

Sámi álbmotbeaivi (nordsamiska)! Eller Sámij álmmukbiejvve (lulesamiska)! Sämij älbmukbäjjve (pitesamiska)! Eller Saemie åålmegebiejjie (sydsamiska), för all del! I vilket fall som helst är det Samernas nationaldag, och vi uppmärksammar detta med några tips på samiska.

Nytt avsnitt av Ofiktion

Äntligen ett nytt avsnitt av vår podd Ofiktion! Temat denna gång är musik.

Träffa bibblans praktikant Amer

I mer än tre månader har Amer praktiserat på biblioteket, så nu var ett porträtt faktiskt på tiden. Text på både svenska och arabiska.

Källkritik

Källkritiskt tänkande i oroliga tider

Fixa körkortet med Trafiko!

Alina håller på att ta körkort och klarade nyss teoriprovet med hjälp av bibliotekets digitala tjänst Trafiko. Vi ställde några frågor till Alina för att få veta mer om hur hon använder Trafiko.

God helg önskar Härnösands bibliotek

Och förutom att framföra våra varmaste högtidshälsningar vill vi förstås informera om hur du kan besöka samt använda biblioteket på andra sätt under helgerna.

Dans bland hyllorna igen

Ännu en gång gästar Norrdans biblioteket inför turnén av föreställningen If Only I Knew. Tisdag 29 november kan tyst dans pågå lågintensivt bland bokhyllor och besökare mellan ungefär 11.30–17.30.

Regnbågsveckan Västernorrland 2022

Under vecka 47 går Biblioteken i Västernorrland ihop och anordnar den årliga Regnbågsveckan i samarbete med flera aktörer och föreningar runt om i länet. Här kan du läsa mer om varför, och om vad som händer under årets vecka.

Koreansk populärkultur är större än någonsin

Är du en av dem som fått upp ögonen för den fantastiska koreanska kulturen eller som kanske bara vill förstå varför vissa helt plötsligt använder sig av uttryck som aigo 아이고 eller daebak 대박?

eMedborgarveckans höjdpunkter

Så har ännu en späckad eMedborgarvecka passerat, med finalen Digitalidag under fredagen. Här kan du läsa mer om aktiviteterna och föreläsningarna som blev succé!

Prata om livet med hjälp av litteraturen

Är du intresserad av att prata om några av livets outtömliga ämnen tillsammans med andra? Biblioterapi kallas formatet, och fungerar ungefär som en bokcirkel utan hemläxor, där gruppdeltagarnas personliga erfarenheter ligger till grund för samtalen.

Ofiktion - Del 13. Hjälp dig själv

Anna och Airi är tillbaka efter sommarens uppehåll och diskuterar böcker som ska hjälpa den mentala hälsan.

Sök

Språk