Sök

DigidelCenter

I vårt DigidelCenter vill vi uppmuntra till lustfylld digital delaktighet! Om Sverige ska bli bäst i världen på att använda digitaliseringens möjligheter behöver alla vilja, våga och kunna ta del av internet, med dess potential kring delaktighet i den digitala samhällsutvecklingen.

Den digitala utvecklingen går i raketfart, och vi vill att alla ska få samma chans att hänga med. Nu har vi samlat alla våra digitala tjänster och aktiviteter under ett namn – DigidelCenter Härnösand.

Vi vill att våra aktiviteter går i kreativitetens, det kritiska tänkandets och i samskapandets tecken. Vi erbjuder

  • tillgång till digital teknik för att du enkelt ska kunna klara av vardagens digitala utmaningar och utvecklas i takt med digitaliseringen
  • handledning och stöd under bibliotekets öppettider, talboksnedladdning, Servicecenter med kommunala digitala blanketter och biljettköp
  • teknik att använda: datorer tillsammans med Lärcentrum och Servicecenter, ipads, skrivare, scanner, microfilmsläsare
  • teknik genom studion med poddutrustning, musikinstrument och tillhörande redigeringsprogram
  • lärandemiljö för unga digitala upptäckare i form av Den automagiska staden (tillsammans med Technichus)
  • evenemang och utbildningar: ex nybörjarkurser i smarta telefoner, att handla på nätet, falska nyheter, källkritik, barnprogram med teknisk och digital inriktning mm.
  • digitala medier och databaser: Libby, Elib, Pressreader, Cineasterna, Viddla, Arkiv digital

Välkomna att utforska vårt utbud på egen hand, med handledning eller under någon av våra kurser eller träffar som alla på olika vis undersöker den digitala världens vindlande vidd.

Saknar du något? Meddela oss så ska vi göra vårt bästa för att möta dina behov och önskemål. Kontaktuppgifter hittar du längre ner på sidan.

Evenemang - Digidelcenter

Laddar

Språk