Bokstart i pandemitider

Bokstart i pandemitider

Pausade hembesök på grund av pandemin, men Bokstartspåsarna fortsätter levereras på smittsäkert vis. Samarbetet med kommunens förskolor fortsätter utvecklas och snart får några av förskolorna testa på att ha ett alldeles eget Bokstartsbibliotek.

Hembesöken hos familjer med 6-månadersbebisar har av förklarliga skäl fått pausas för att minska risken för smittospridning under covid-pandemin. För att bebisarna och deras familjer inte ska gå miste om böcker, tips och läsinspiration fick det bli en kompomiss. Tills vidare levererar bibliotekarierna Bokstartskassen med två bilderböcker och informationen om bland annat barns språkutveckling hem till familjernas ytterdörrar – utan något fysiskt möte.

Av samma anledning har Bokstartarna på biblioteket inte heller kunnat komma ut och träffa sina samarbetspartners i förskolan. I det fallet fick det bli en digital lösning. I början av februari skickades det ut en informations- och inspirationsfilm till alla förskolor där biblioteket bland annat berättade om nuläget i projektet och vilka tjänster vi kan erbjuda. Och så några boktips förstås!

Inom kort startas Bokstartsbibliotek upp på Brännans- Grönbackens- Murbergs- Ängets- och Vårö förskola samt Öppna förskolan. Det blir ett smidigt sätt för föräldrar och barn att låna hem bra böcker mitt i vardagsfarten. Detta är ett test som kommer att följas upp och förhoppningsvis spridas till övriga förskolor om behov och önskemål finns.

Search the catalogue

Language