BonusBibblan

BonusBibblan

BonusBibblan riktar sig till personal och boende vid kommunens olika boenden. Här kan personal beställa böcker och andra medier till avdelningen och de som bor där utifrån individuella önskemål. Det går också att beställa bokprat av biblioteket som en aktivitet på boendet eller visning av e-böcker och andra digitala kanaler.

Böcker och andra medier

Exempel på medier kan vara lättlästa böcker, böcker för högläsning, böcker med mycket bilder, böcker med stor stil, DVD-filmer och musik-CD eller vanliga romaner och deckare.

Bokprat

Bokprat innebär att biblioteket besöker boendet som en aktivitet och berättar om olika böcker eller teman. Personalen på boendet väljer tema - det kan till exempel handla om årstider, minnen från förr eller någon hobby.

E-böcker och andra digitala medier

Hur laddar jag ned och läser eller lyssnar till en e-bok? Hur kan jag se på film eller lyssna på radioprogram digitalt? Biblioteket kommer ut och visar både personal och boende hur det fungerar.

Beställa

Beställningar görs av kommunens personal via ”Insidan” under "Boka och beställa".

Anhöriga

Är du anhörig till någon på ett boende i Härnösand? Kontakta biblioteket så hjälper vi till att välja ut böcker eller andra medier och gör upp om leverans till din anhöriga.

Seniorservice

BonusBibblan är ett resultat av projektet Seniorservice som syftar till att utveckla bibliotekets service till kommunens äldreboenden. 

Kontakta oss gärna

Stefan Grip
E-post: stefan.grip@harnosand.se
Telefon: 0611 - 865 24

Airi Palm Borden
E-post: airi.palm@harnosand.se
Telefon: 0611 - 865 14

Search the catalogue

Language