Två sorters läspepp

Två sorters läspepp

Johan Anderblad – barnboksförfattare, programledare och dessutom läsambassadör 2017–2019 – kommer till Härnösands bibliotek för två sorters läspepp.

Johan Anderblad är känd från bland annat barnprogrammet Bolibompa och är numera barnboksförfattare. Han utsågs av Kulturrådet till läsambassadör mellan åren 2017-2019, men fortsätter arbeta för att ge alla, oavsett bakgrund, lika möjligheter att nå litteraturen.

Först ut är ett evenemanget Läspepp för föräldrar med barn i bebis- till förskoleålder, förskole-, biblioteks- och barnhälsovårdspersonal samt elevhälsan.
Johan berättar om olika vägar till läsning, och om hur vi alla kan hjälpa till att sprida läslust till både stora och små.

9 september kl 18.30, Sambiblioteket plan 4. Ingång övre entrén.
För anmälan till Läspeppen, klicka här.


Näst på tur står ett evenemang för barnen. Johan står bakom böckerna om Bojan, som älskar alla fordon, och om allt som rör brandbilar, polisbilar och ambulanser. Nu kommer han till Härnösands bibliotek för att berätta om Bojan och om allt som tutar och blinkar!

11 september kl 12.00–13.00, Sambiblioteket Olof Högbergsalen, plan 1.

Det tutar & blinkar passar barn mellan 3 och 8 år. Klicka här för att komma till evenemangskalendern för mer information.
Biljetterna är gratis och finns att hämta i receptionen på plan 2.

Välkomna!

Search the catalogue

Language