Asset Publisher

Ta en #Holkie

Inspirera, tävla och vinn

Ofiktion - Del 12. Att resa

Airi och Anna pratar om reseguider, tåghistoria och om att cykla jorden runt.

Sommarboken

För alla lässugna mellan 8 och 12 år

Läsäventyr till sjöss

Bibblan lättar ankar och bjuder in barn 6–11 år och deras vuxna på ett bokäventyr på turbåten Ådalen III. Skepp o’hoj! OBS Fullbokat!

Så kan du använda biblioteket i sommar

Under sommaren omlokaliserar Härnösands bibliotek sin verksamhet på grund av en omfattande renovering av Sambibliotekets vackra trägolv. Här får du all information om var du kan låna böcker, hur du kan låna e-böcker och e-ljudböcker, hur du gör för att strömma gratis film, var du kan läsa dagstidningen och hur du får tag på personal under perioden.

Seniorservice blev BonusBibblan – utvecklingskedjan när den är som bäst

Seniorservice var ett av många projekt som drivits i bibliotekets regi. Målet med projekten är oftast att i slutänden införliva dem i ordinarie verksamhet, men ibland förvandlas de till någonting ännu bättre efter vägen.

Kom igång att skapa musik eller spela in en podd i bibliotekets studio

Det ska vara enkelt att få tillgång till teknik och ett rum att hålla till i för alla som vill skapa musik eller spela in en podd. Därför finns det nu en inspelningsstudio på Härnösands bibliotek

Studion är invigd!

Härnösands biblioteks musik- och poddstudio har äntligen kommit i bruk på riktigt efter pandemin, och firar gör vi med en filmpresentation av projektet Studion.

25-27 april är biblioteket stängt.

Härnösands bibliotek samt närbiblioteken i Ramvik och Viksjö byter biblioteksdatasystem, vilket innebär att det kan komma att påverka dig som besöker oss.

Öppettider i påsk

Palmsöndagen är här, och det är hög tid att flagga för våra öppettider under påsken. Ingen vill väl överrumplas med en låst dörr mellan sig och sin påskekrim?

Ofiktion - Del 10. Barns läsning och barnböcker. Gäst Agneta Söstram Bylund

Vill du får tips om hur du kan hjälpa ditt barn med dess läsande? Anna har ett samtal med Agneta Söstram Bylund, (ledde det läsfrämjande projektet Bokstart) om just såna böcker, men även några som är mera bok- och författarrelaterade.

Tove Alsterdal och Alex författarlexikon bjöd på helkväll

Vårens All Digital Week rivstartade måndagen 28 mars. På Härnösands bibliotek bjöds på ett arrangemang där besökaren först fick lära sig om bibliotekets e-tjänst Alex författarlexikon och sedan fick följa med på vindlande resa genom Tove Alsterdals författarskap.

ALL DIGITAL Week där vi lyfter kunskaper om digitala tjänster

ALL DIGITAL Weeks är en europeisk kampanj där vi lyfter kunskaper om digitala tjänster. Du som är digital nybörjare eller nyfiken på att lära dig mer är varmt välkommen till våra evenemang från måndag 28 mars till och med fredag 1 april

Källkritik

Källkritiskt tänkande i oroliga tider

Ofiktion - Del 9 Bilar och andra fordon

Anna och Airi är äntligen tillbaka! I det här avsnittet diskuterar de allt från gamla reparationsböcker till filmbilar och flygvärdinnor.

Bokrea på biblioteksvis

Biblioteket hakar på årets bokrea och säljer ut gallrade böcker och tidskrifter.

Hjälp oss göra biblioteket ännu bättre

Har du tankar eller åsikter om hur biblioteket ska utveckla sin verksamhet? Ta chansen att påverka genom att besvara denna korta enkät. Tack!

Avvikande öppettider under julhelgerna

Julen står för dörren, och likaså alla juldagar och nyårsaftnar och annat. Här kan du läsa om vilka öppettider som gäller på biblioteken under helgerna.

Ofiktion - Del 8 Är det jul nu igen

Nu när julen är runt knuten pratar Airi och Anna om olika faktaböcker med jultema. Allt från män och julböcker, till juldukar och julkyrkor.

Regnbågsfärgad föreställning för lika och olika förskolebarn

Inbjudna förskolegrupper fick under Regnbågsveckan ta del av musiklekföreställningen LIKA-OLIK av Musik & Teater Kraxi i Stjärnans hus.

Search the catalogue

Language