Unga

Vår ungdomsavdelning har fått en ny plats här på bibblan. En ungdomshörna. Chilla gärna i soffan eller i någon av fåtöljerna i ungdomshörnan. Här finns TV-spel, serier, ungdomsböcker på svenska och engelska, litteratur för unga vuxna, en hylla med lättlästa böcker och med ljudböcker.

 

Grupprum

Vill du sitta här och plugga, ensam eller tillsammans med några av dina kompisar? Det finns flera sittplatser att välja mellan, men du kan även använda dig av våra grupprum som finns på plan 2.

Läxhjälp

Behöver du hjälp med läxorna? Röda Korset håller ibland läxhjälpsläsning under skolterminen vissa dagar i veckan, i bibliotekets lokaler.

Läs eller lyssna direkt i din mobil eller i din platta

Med ditt bibliotekskort kan du läsa direkt i din mobila enhet. Vi rekommenderar appen Libby. Här kan du läsa mer om e-böcker och e-talböcker

Kolla film på Viddla eller Cineasterna

Med ditt bibliotekskort kan du ta del av våra filmtjänster. Du kan låna 4 filmer per månad helt gratis. Det du behöver är internetuppkoppling.

Legimus

Har du svårt att läsa? Kontakta personalen på biblioteket, så hjälper vi dig att få tillgång till talböcker via Legimus.

Källkritik och källkoll

Det kan vara bra att ha lite källkoll på nätet. URplays Källkoll riktar sig till dig som går i grundskolan åk 7 - 9 och här kan du få lära dig mer om vad som kan vara bra att tänka på när det gäller informationssökning och källkritik på Internet och digitala medier.

Vad skulle du vilja göra?

Har du idéer på aktiviteter här på biblioteket? Vill du vara med i en bokcirkel? Spela kort? Vill du läsa högt för yngre barn? Hör av dig till någon av oss som jobbar på barn- och ungdomsavdelningen.

Search the catalogue

Language