Renovering av biblioteket

Från och med den 13 juni kommer Härnösands bibliotek omlokalisera sin verksamhet från Sambiblioteket på grund av ett omfattande renoveringsarbete.

Då huset inte kommer att kunna nyttjas under renoveringen kommer delar av bibliotekets verksamhet finnas på flera platser. 

Här nedan har vi listat en snabbguide för de frågor som kan tänkas uppstå inför och under renoveringsarbetet. Informationen uppdateras löpande.

Klicka här för mer information om hur du kan använda biblioteket i sommar.
Där finns också information på fler språk.

Den 22 augusti öppnar biblioteket igen, förutsatt att renoveringen går som planerat.

Böcker kommer att finnas till utlåning på ett flertal platser i kommunen, däribland på kommunens sommartorg som ska finnas runt om i de centrala delarna av Härnösand. Alla våra andra utlåningsställen kommer också att underhållas i ännu högre utsträckning än vanligt.

Se karta över alla våra utlåningsställen här.

Våra närbibliotek kommer under hela perioden ha utökade bemanningstider, och därtill kan du få tillgång till biblioteken även utanför bemanningstiderna genom att ansöka om ett Meröppet-kort.

Läs mer om Meröppet på närbiblioteken här.

Reseinformation till Ramviks bibliotek.

Reseinformation till Viksjö bibliotek.

Du kommer också att ha tillgång till hela vårt utbud av e-tjänster, däribland ett utökat antal lån av e-medier.

Läs mer om våra e-tjänster här.

Mer information om alla dina möjligheter till lån av medier kommer inom kort.

På vartdera av våra närbibliotek i Viksjö och Ramvik finns en surfdator som är fri att använda. Från den kan du också skriva ut i A4-format.

Servicecenter erbjuder datorer för dina ärenden. Under perioden 27 juni – 7 augusti hittar du Servicecenter i Johannesbergshuset på andra sidan Stadsparken. Där hittar du två datorer med Netloan-inloggning som du loggar in i på samma sätt som du vanligtvis gör på biblioteket. Servicecenter erbjuder under hela omlokaliseringen möjligheter till utskrift, kopiering och scanning.

Håll dig uppdaterad med mer information från Servicecenter här.

Lärcentrum erbjuder studiehallen i Johannesbergshuset och alternativ för dig som behöver studera vid en dator.

Håll dig uppdaterad med mer information från Lärcentrum här.

Inte de böcker som lånats på Härnösands bibliotek, Sambiblioteket. Dessa kan återlämnas först när biblioteket öppnat igen och personal är på plats i huset.

Böcker som lånats på närbiblioteken kan återlämnas som vanligt, men bara på närbiblioteken.

Personal kommer att finnas i tjänst under hela perioden för omlokaliseringen, men med begränsad möjlighet att svara i telefon och på mail.

Mer information kommer inom kort.

Låna om kan du göra genom att logga in på Mina sidor på vår webbsida. Gå till Mina lån och tryck på Låna om på de material du vill förlänga tiden för.

För att logga in använder du ditt lånekortsnummer eller personnummer (ÅÅMMDDXXXX) och PIN-koden du använder när du lånar.

Notera att lån gjorda efter den 16 maj har 4 månaders lånetid, så dessa kommer inte att behöva förnyas under perioden.

Om du har äldre lån som gått ut går det att kontakta bibliotekets personal på de sätt som anges ovan i denna lista.

Dagstidningarna hittar du i Servicecenters tillfälliga lokaler i Johannesbergshuset på andra sidan Stadsparken under perioden för renoveringen. Där finns läsplatser i lugn miljö, samt Servicecenters personal om du har frågor och funderingar.

Ja, Servicecenter kommer att kunna erbjuda sin service under hela perioden. Mellan 27 juni och 7 augusti flyttas verksamheten tillfälligt till Johannesbergshuset på andra sidan stadsparken.

I deras tillfälliga lokaler kommer du också att kunna göra enklare datorärenden, skriva ut, scanna och kopiera samt läsa dagstidningarna.

Här kan du hålla dig uppdaterad med mer information från Servicecenter.

Du kan reservera böcker som vanligt från det bestånd som står i Viksjö eller Ramviks bibliotek. Beståndet i Härnösands bibliotek går inte att reservera mellan 16 maj och 31 augusti. 

Fjärrlån är tyvärr inte möjligt under hela omlokaliseringen, från den 16 maj fram till 31 augusti.

Inköpsförslag kan du lämna under hela perioden. Passa på att påverka vilka böcker du vill ska finnas på ditt bibliotek i höst. Inköpen kommer att hanteras när biblioteket öppnar igen, så observera att svar på ditt förslag kommer att dröja.

Lärcentrum hänvisar under perioden 13 juni – 21 augusti till studiehallen i Johannesbergshuset. Där kommer det att finnas tillgång till såväl studieplatser som datorer för den som behöver.

Här kan du hålla dig uppdaterad med mer information från Lärcentrum.

Alla ytor i Sambiblioteket som vanligtvis kan nyttjas som studie- eller arbetsplatser ingår i renoveringen.

Det finns också ett mindre antal studie- och arbetsplatser att tillgå på våra närbibliotek i Viksjö och Ramvik.

Närmsta plats du kan surfa gratis på #Harnosand Free Wifi är Stora Torget, Härnösands konsthall samt Härnösands Teater.

Klicka här för en fullständig lista över platser i centrala Härnösand.

På våra närbibliotek i Viksjö och Ramvik finns gratis wifi att tillgå med hjälp av en surfbiljett som du får på respektive bibliotek.

Sök

Språk