Sök

Bibliotekets minsta besökare

Ett mysigt besök i en trivsam miljö för dig och ditt barn.

Bläddra bland alla härliga bilderböcker, faktaböcker och längre berättelser. Läs, bygg pussel, pyssla i Verkstan, jobba på minibibblan, lek i Äpplet, låna en surfplatta med barnspel. Det finns mycket ni kan göra tillsammans!

På lördagar har vi ofta program för barn. Håll utkik i vår programkalender!

Tips om läsning till dig som är förälder eller annan vuxen i barns närhet

Välj böcker som är intressanta för ditt barn och som är på rätt nivå, en faktabok kan fungera lika bra som skönlitteratur.

Prata om det ni läser och var uppmärksam på barnets reaktioner – samspelet är viktigt och roligt.

 

 

Björkhagen och Äpplet

På barnavdelningen kan man besöka Björkhagen, en lugn plats för de minsta besökarna. Här kan de lite äldre barnen också utforska lekskulpturen Äpplet.

Boksnokaren - Temapåsar

Vi har en temahylla för barn i förskoleåldern alldeles intill Äpplet. Du kan också låna ett 30-tal färdiga temapåsar i 26 olika ämnen – några kan också passa för förskoleklass och de yngsta i skolan. Det är allt ifrån Naturvetenskap & Experiment till böcker om Genus och Känslor.

Bokstart

Bokstart är en nationell satsning som vänder sig till föräldrar och vuxna i små barns (0-3 år) närhet. Att läsa och titta i böcker tillsammans med barn är inte bara rolig och mysigt. Det stimulerar också barnets språk och tal.

Föräldrahyllan

På den här hyllan finns böcker som riktar sig till dig som ska bli förälder, är förälder, vårdnadshavare eller på något annat sätt är i kontakt med barn i olika åldrar.

Språkpåsar och språkväskor

Ni har väl inte missat våra lekfulla och språkutvecklande språkpåsar och språkväskor?

Äppelhyllan

Äppelhyllan är en hylla i biblioteket där barn kan hitta medier som kan läsas med ögon, öron eller fingertoppar. Alla barn är olika och läser på olika sätt, därför finns Äppelhyllan. Här kan barnet hitta böcker som väcker läsglädje, men som också ger stöd och inspiration till vuxna.

E-böcker och e-ljudböcker: Bibblix

Vill du ha boktips från någon som inte är din förälder eller lärare? Är du 6-12 år? Bibblix är appen för dig! Den passar alla från nybörjarläsaren till bokslukaren. Många av boktipsen i appen är utvalda speciellt till dig som just börjat läsa, oavsett ålder.

Språk