Ramviks bibliotek

Ramviks bibliotek

Ramviks bibliotek ligger i Hälledalsskolan och är ett kombinerat folk- och skolbibliotek. Folkbiblioteket är öppet på onsdagar. Här kan du låna böcker, tidskrifter och ljudböcker för både barn och vuxna. Här finns också lokal litteratur och en internetdator som man får använda sig av.  

Ramviks bibliotek flyttar till nya lokal - smyggöppning 3 april

Ramviks bibliotek ingår i projektet Landbygd 2.0 som syftar till att utveckla service och mötesplatser på landsbygden. För att bättre kunna möta biblioteksbesökarnas behov, flyttar biblioteket till lokalen intill mataffären på Centrumvägen. Flytten kommer att ske succesivt under våren, men redan onsdag 3 april kan du besöka biblioteket i sin nya lokal. Möbler och teknik saknas ännu men du kommer att kunna låna. Till sommaren räknar vi med att biblioteket ska fungera fullt ut. 

Meröppet

För att bättre kunna svara mot besökarnas behov av öppettider införs så kallat meröppet från sommaren. Det betyder att biblioteket kan besökas även då ingen personal finns på plats. Besökaren registrerar sig för ett särskilt lånekort och kan sedan via kortet släppa in sig själv i lokalen. Som tidigare kommer bibliotekarie finnas i biblioteket under onsdagar mellan 15-19.
Det är ännu inte bestämt vilka tider som ska gälla för meröppet.

Mötesplats bibliotek

För att den som besöker biblioteket under meröppet ska kunna låna på egen hand finns en automat för att låna och lämna böcker.
Biblioteket kommer att utrustas med ett mötesbord för föreningar och andra sammanslutningar som väljer att hålla sina möten på plats. Det kommer också att finnas ett par arbetsplatser för distansarbetare med möjlighet att koppla upp sig trådlöst mot internet, eller mot kommunens nät för kommunanställda.

Program och utställningar

Den nya lokalen gör det möjligt att ordna program och visa utställningar, något som varit svårt att göra i Hälledalsskolans lokal. Föreningar och privatpersoner är välkomna att lämna förslag på aktiviteter som biblioteket kan ordna i samverkan.

För mer information om biblioteksflytten, kontakta bibliotekarie Airi Palm Borden.

 

Följ Ramviks bibliotek på sociala medier, klicka på ikonerna. 

Följ Ramviks bibliotek på Twitter

 

Öppettider

Onsdag: 15.00 - 19.00
Mina sidor

Språk

Härnösands bibliotek

  • Besöksadress/paket: Universitetsbacken 3
  • 871 31 Härnösand
  • Brev: 871 80 Härnösand
  • Reception: 0611-865 30
  • Information plan 2: 0611-865 11
  • bibliotek@harnosand.se

Ramviks bibliotek

Viksjö bibliotek