Så lånar du e-böcker

En e-bok är en bok i elektronisk form som du kan läsa på din dator, surfplatta eller på din smarta telefon. Du kan låna totalt 2 e-media (e-böcker och e-ljudböcker) per 7-dagarsperiod via appen Biblio och/eller bibliotekets katalog. Du behöver inte lämna tillbaka lånet. När lånetiden är slut kan du inte längre läsa boken. Biblioteket har en viss summa för e-bokslån varje månad. Om dessa tar slut går det inte att låna förrän nästa månad.

För att kunna låna och läsa e-böcker behöver du ett lånekort på biblioteket, om du inte har det kan du ansöka om det online (Länk till skaffa lånekort) och sedan hämta ut det på biblioteket genom att visa giltig legitimation. Du behöver också ha internetanslutning/WiFi och något att läsa på, dator, smart telefon, surfplatta, eller läsplatta.

Iphone/Ipad och Android

1. Börja med att skaffa ett Adobe ID. Till registrering av Adobe ID
  2. Hämta och installera appen PocketBook reader i App Store respektive Play Butik.
  3. Lägg till ditt Adobe ID i appen.
  4. Sök den bok du vill låna i sökrutan längst upp på denna sida. För att se alla e-böcker kan du klicka på kugghjulet och välja "Medietyp - e-bok" för att få upp alla e-böcker. Du kan göra flera specialinställningar där för att precisera din sökning. Inom kort kommer vi att ha en förbättrad sökfunktion där alla e-media är samlad.
  5. För att låna, logga in med ditt personnummer (ååmmddxxxx), eller numret på ditt bibliotekskort och din pinkod.
  6. Klicka på den grå rutan med texten ”Ladda ner EPUB”. Du har nu laddat ned e-boken och kan läsa den offline i appen.

PC/Mac

1. Börja med att skaffa ett Adobe ID. Till registrering av Adobe ID
  2. Hämta och installera Adobe digital Editions. Till Adobe digital Editions för PC/Mac
  3. Sedan kan du söka den bok du vill låna i sökrutan längst upp på denna sida. För att se alla e-böcker kan du klicka på kugghjulet och välja "Medietyp - e-bok" för att få upp alla e-böcker. Du kan göra flera specialinställningar där för att precisera din sökning. Inom kort kommer vi att ha en förbättrad sökfunktion inom kort där alla e-media är samlad.
  4. För att låna, logga in med ditt personnummer (ååmmddxxxx), eller numret på ditt bibliotekskort och din pinkod.
  5. Klicka på den grå rutan med texten ”Ladda ner EPUB”. Du har nu laddat ned e-boken och kan läsa den offline i appen.

Biblio - Bibliotekets e-media i en app

I appen Biblio kan du enkelt få tillgång till bibliotekets e-media (e-ljudböcker och e-böcker), även OFFLINE.

Gör så här:

1. Om du inte har ett giltigt lånekort redan kan du ansöka om det online och sedan komma in och legitimera dig på biblioteket. Du kan också ansöka om lånekort på plats i biblioteket.
    (Länk till ansökan om lånekort)
  2. Ladda ner appen Biblio till din mobil/surfplatta
    (Länk till Biblio för Android)
    (Länk till Biblio för iPhone/iPad)
  3. Tryck på biblioteksnamnet, rulla ner till "Härnösands bibliotek".
  4. Logga in med lånekortsnummer/personnummer och din pinkod.
  5. Sök fram en bok och tryck på "låna". Boken är nu tillgänglig i 28 dagar.
  6. Vill du kunna lyssna på den offline, tryck på det gråa reglaget, då laddas boken ner.

Du kan låna totalt 2 e-media per 7-dagarsperiod via Biblio och/eller bibliotekets katalog.

Härnösands bibliotek

• Besöksadress/paket: Universitetsbacken 3