Sommarboken 2018

Vad kul att du vill veta mer om Sommarboken! Årets tema är universum och till vår hjälp har vi Zara som du kan se här ovan. Zara Aram är 11 år och vill bli astronaut när hon blir stor, för hon älskar rymden. Hon har en hund som heter Lajka och hennes favoritmat är skumraketer och Flygande Jacob. 

Vad är Sommarboken för något?

Sommarboken är för alla lässugna barn i åldern 8-12 år. Det är helt gratis att vara med och utan prestation eller tävling. Läslusten ska styra. Man lånar och läser vad man vill; kapitelböcker, faktaböcker, serier, bilderböcker, ljudböcker, talböcker, tjocka eller tunna böcker. Vad som helst! Sen ska det såklart finnas möjlighet att snacka om sin läsning, därför ordnar bibblan sommarboksfika under sommaren. 

När?

1:a träffen

Måndag 18 juni kl 14.00 på barn- och ungdomsavdelningen Galaxen
Uppstart med musik, pyssel i Verkstan, fika och utdelning av sommarboksmaterial. För de som vill kommer det att finnas tid att låna böcker och vi tipsar den som vill ha hjälp.

Sommarboksmaterial:

  • Sommarboksväska (i kartong eller som gympapåse)
  • Festivalarmband
  • Sommarbokshäften

I ett av häftena kommer man kunna anteckna vilka böcker man läst. När man läst färdigt boken/böckerna kan man komma till biblioteket under sommaren och berättar för någon som arbetar i disken vad man läst och vad man tyckte om boken. Då får man ett klistermärke att sätta i häftet. När man sedan läst fem böcker får man välja en bok som pris!

Kan man inte komma just på måndag 18 juni när vi kör igång går det bra att komma en annan dag också så får man en väska/påse då. 

2:a träffen

Måndag 16 juli kl 14.00 utanför biblioteket i Stadsparken om vädret tillåter
Skulle vädret vara dåligt ses vi inne på barn- och ungdomsavdelningen. Då gör vi något skoj, fikar och pratar om böcker vi läst.

3:e träffen Avslutningsträff

Tisdag 21 augusti kl 14.00 på barn- och ungdomsavdelningen Galaxen
Vi avslutar med fika, bokprat, pyssel och utlottning av böcker. 

 

Uppdrag!

Det brukar alltid vara en tävling i Sommarboken. Uppdraget är att skicka in bilder på sånt som påminner om universum. Det kanske är ett torrt landskap, en sandstrand, som man kanske föreställer sig att en planet ser ut som, eller kanske vatten på Mars. Eller grönska, eller glass eller en gammal bil eller något annat som man fantiserar om kan finnas i rymden. Hur tänker du om universum?

Okej. Vad säger du? Har du sett något som får dig att tänka på universum? En sjöstjärna? Ett gammalt batteri? En släkting från Örnsköldsvik? Om du orkar och vill, så skriv gärna en liten berättelse eller förklaring till din bild. Varannan vecka skickar Sommarboken ett bokpaket till någon som mejlat en bild.

Mejla till katarina.larson@kulturivast.se

Lycka till och ha en rymlig sommar.
Nano nano (hejdå på rymdspråk, från tv-serien Mork och Mindy)

Mina sidor

Språk Språk

Härnösands bibliotek

Öppettider

Måndag: 09:30 - 19:00
Tisdag: 09:30 - 19:00
Onsdag: 09:30 - 19:00
Torsdag: 09:30 - 19:00
Fredag: 09:30 - 18:00
Lördag: 11:00-15:00
Avvikande öppettider

Ramviks bibliotek

Öppettider

Onsdag: 16.00 - 19.30
Torsdag: 13:00-16:00
Avvikande öppettider

Viksjö bibliotek

Öppettider

Tisdag: 15:00 - 19:00
Avvikande öppettider